Ma-architecten
Ma-architecten

cauchie-craftsmanship

[februari 2012]


"... in het Cauchiehuis zijn elementen van het japanisme duidelijk aanwijsbaar. De voornaamste aanwijzing zijn de twee letters M en A, die te zien zijn op het balkon van het bovenste venster van de voorgevel. De twee verstrengelde letters, uitgesneden in plaatijzer en staalplaat, kunnen worden gelezen als de grafische voorstelling van het ideogram 'MA', een ruimte-tijdconcept dat typisch is voor Japan. De tijd kan niet worden vastgelegd of zelfs maar gecontroleerd. De tijd wordt waargenomen wanneer er een beweging is in een ruimte die een interval creëert tussen meerdere objecten of meerdere opeenvolgende handelingen. In de architectuur wordt het concept MA vertaald door de ritmische afwisseling tussen vol en ledig, door de wijze waarop de decorelementen en meubelstukken ten opzichte van elkaar geplaatst zijn."


www.cauchie.besnijbiet op de markt
[januari 2012]

Gesignaleerd in zomer 2010: snijbiet in een perkje op de markt in Brugge. Duidelijk dat ze daar serieus inzetten op stadslandbouw.[december 2011]

In Italie verwacht men duidelijk nog een heleboel economisch ongenoegen: een gedrukte dienstregeling vertelt welke treinen rijden op dagen waarop er gestaakt wordt.

stakingsdienstregeling[november 2011]

Ergo Phizmiz met 'The Third Policeman' ("an electronic neur-opera based on Flann O’Brien’s perplexing masterpiece") in het toch nog steeds een beetje nieuwe WORM. Overvol en tegelijkertijd bijzonder eenvoudig. Werd er maar meer van zulks gemaakt!

ergo[september 2011]
Ons uitzicht op de vaart:
uitzicht ma


[augustus 2011]
Ondertussen zijn in het Jubelparkmuseum in Brussel...

... de mooiste onbedoelde projecties te zien.

kroonluchter


etalage[juli 2011]
Een etalage in Genua, al heel lang onveranderd aantrekkelijk.Uit: De Grenzen aan de Groei, Rapport van de Club van Rome, 1972


grenzen aan de groei