Ma-architecten
Ma-architecten

BRANDveiligheid in broed- en vrijplaatsen in Amsterdam

Handboek voor theorie en praktijk 2008

Door de Vrije Ruimte is in samenwerking met de Brandweer Amsterdam-Amstelland een handboek Brandveiligheid voor vrijplaatsen en broedplaatsen gemaakt. De Vrije Ruimte hoopt dat met dit handboek, en het onlangs door het gemeentebestuur toegekende recht op contra-expertise, een eind zal komen aan de onnodige sluiting van vrij- en broedplaatsen wegens brandgevaar.

In het handboek voor BRANDveiligheid wordt in begrijpelijke taal een uitleg gegeven van regelgeving en procedures die betrekking hebben op het brandveilig maken van een broedplaats, vrijplaats of kraakpand. Daarnaast wordt uitgelegd wat die regels in de praktijk inhouden en hoe een pand daadwerkelijk brandveilig gemaakt kan worden. Dit gebeurt onder andere aan de hand van drie verschillende Amsterdamse voorbeelden: Frederik Hendrikschool, Volkskrantgebouw en OT 301.

Het handboek is gericht op gebruikers van broed- en vrijplaatsen, maar ook door professionals (architecten, medewerkers van woningcorporaties of medewerkers van stadsdelen, zoals buitendienstinspecteurs en bouwplantoetsers) kan het handboek worden gebruikt als naslagwerk.

Het handboek is samengesteld door de werkgroep Brandveiligheid van de Vrije Ruimte: Iris de Kievith, Marieke van Ouwerkerk, Nicole van Leeuwen, Hein de Haan en Bas van de Geyn.

Handboek bestellen? Maak €10 over op rekeningnummer 6849222 tnv Vereniging de Vrije Ruimte in Amsterdam ovv Brandboek of stuur een mail naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Op de website van de Vrije Ruimte kun je het Handboek Brandveiligheid als pdf downloaden.